Results 1 to 3 of 3

Thread: How to correct the OV3 database?

  1. #1
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Malpas, Cheshire, UK
    Posts
    8
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    2 Posts
    Likes: 0
    Liked 0 Times in 0 Posts

    How to correct the OV3 database?

    OV3 offers a timeline facility, which I find useful. However I altered my filing structure using some other software and now it seems to have "lost" some recently imported files from the Photos view. They are visible in the Folder view in their new location. Also, OV3 seems to be quite unstable and quits on a regular basis. It was never very stable but now eems worse than before.

    Please can anyone tell me how to rebuild the OV3 database? I've tried uninstalling OV3 and re-installing and updating to the latest version (2.3) but that has not resolved it.

    Thanks.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Blue Mtns, N.S.W. Australia
    Posts
    2,405
    Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    227
    Thanked in
    189 Posts
    Likes: 247
    Liked 334 Times in 156 Posts

    Re: How to correct the OV3 database?

    I use OV3 frequently, but I've never been too concerned about saving that data base though, although it is useful as I go back to some images over the last month or so & see what I have done to an image. I wonder if doing a restore to the computer (assuming it's windows) before the date of occurrence. Your files remain safe but I'm not sure if you will get that data base back anyhow.
    Ross
    I fiddle with violins (when I'm not fiddling with a camera).
    Cameras: OM-D E-M1 & Mk II, Olympus Stylus 1, OM-D E-M5.
    Lenses: M.ZD12-40mm f2.8 PRO Lens, M.ZD40-150mm f2.8 PRO Lens with MC-14, M.ZD12-50, M.ZD60 Macro, M.ZD75-300 Mk II, MMF-3, ZD14-54 II, Sigma 150mm F2.8 APO Macro DG HSM.
    Flashes: FL36R X2, FL50R, FL50.
    Software: Capture One Pro 10 (& Olympus Viewer 3).

  3. #3
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Malpas, Cheshire, UK
    Posts
    8
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    2 Posts
    Likes: 0
    Liked 0 Times in 0 Posts

    Re: How to correct the OV3 database?

    Thanks for your thoughts, Ross. I was thinking that it might have a catalogue a bit like PS Elements has. I got into a similar fix with that once and whilst it wasn't straightforward I somehow managed to rebuilt the catalogue and fix it. I'd hoped that might be possible here. As OV3 is unstable on my computer I prefer to use ther programs to manage my folders. I don't think a Windows restore would work as it would be taking mthe system back to a time before I moved the folders, but the fact is they have been moved so it would be wrong anyway.

Similar Threads

  1. What are the CORRECT Frame Rates on the GH1?
    By VeEuzUKY in forum Lumix DMC-GH1
    Replies: 2
    Last Post: 8th June 2010, 10:29 AM
  2. E-620 and E-450 added to DxOMark RAW file database
    By Four Thirds User editorial team in forum Recently published FTU articles
    Replies: 2
    Last Post: 2nd March 2010, 04:22 AM
  3. Shutter Life Expectancy Database
    By Photocracy in forum Interesting articles on other sites
    Replies: 0
    Last Post: 21st January 2008, 02:16 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •