Results 1 to 3 of 3

Thread: Color is different in iA mode on Lumix G7

  1. #1
    Join Date
    Feb 2016
    Location
    Japan
    Posts
    3
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts
    Likes: 0
    Liked 0 Times in 0 Posts

    Color is different in iA mode on Lumix G7

    Please excuse me if this is posted in the wrong place, it is my first post. I could not find a forum for the Lumix G7 and could not find a way to post generally in the Panasonic forum. It seems you have to choose a subcategory.

    I've noticed a big difference in color between iA mode and many other modes. It seems to persist in video and stills. Today, I was filming falling snow in sunshine against distant green trees. I first filmed in iA mode and the trees looked green. I changed to A mode and everything took a turn to blueish. This was not just the screen on the camera but also on the videos I uploaded to my computer.
    TIA
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Howe o' the Mearns, Aberdeenshire
    Posts
    143
    Blog Entries
    1
    Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    14 Posts
    Likes: 8
    Liked 3 Times in 2 Posts

    Re: Color is different in iA mode on Lumix G7

    In iA the camera will set the appropriate (auto) white balance, but you might have it at a different setting in aperture mode. Try setting it at auto when using aperture and see if that helps.
    Stewart

    Visit my website http://dryplaid.zenfolio.com/

    Olympus: E-M1 + HLD-7 | PEN-F + ECG-4 | XZ-1 Panasonic: GX8 | LX100 Nissin: i40
    Zuiko: 40-150 Pro + MC-14 | 12-100 Pro | 7-14 Pro | 45 | 17 | 60 macro | 75-300 | OM 135 Panasonic: 100-400 Samyang: 7.5 fisheye Tamron: 14-150
    Apple: iMac 27" Retina | 13" MacBook Pro

  3. #3
    Join Date
    Feb 2016
    Location
    Japan
    Posts
    3
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts
    Likes: 0
    Liked 0 Times in 0 Posts

    Re: Color is different in iA mode on Lumix G7

    Thank you. I think it is better now that I set it to auto.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •